Gevlekte scheerling.

In Oost-Europa kijken ze anders tegen het toepassen van kruiden aan dan wij hier gewend zijn. Ik hoorde onlangs een verhaal over het gebruik van gevlekte scheerling (Conium maculata) bij het tegengaan van kanker, in het bijzonder borstkanker. Nu is gevlekte scheerling een plant waarmee je iemand pijnloos naar de eeuwige kruidentuinen kan sturen door slechts een kleine hoeveelheid te gebruiken. Dus steiger ik als een opgewonden hengstenveulen achterna gezeten door een horzel bij het idee, -een homeopathische toepassing vooruit, maar – een tinctuur van standaardsterkte lijkt me echt teveel van het goede. Nu is er op het web niet zo een twee drie veel te vinden over toepassingen van de gevlekte scheerling als zodanig, daarom heb ik de volgende vraag voor u:

“Kent u volkstoepassingen van het gebruik van de gevlekte scheerling?”

Ik ben er reuze benieuwd naar en zal elk van uw reacties met zorg napluizen en over enige tijd kunnen we mogelijkerwijs onze kruidenboeken bijwerken, of u aanraden er totaal niet meer aan te denken.

In de eerste hierop volgende reactie vindt u het volledige artikel waar ik naar refereer.

Over pollekens

Tuinontwerper, consultant, publicist, kruidenkenner, natuurgids, recensist, radiopraatjesmaker.
Dit bericht is geplaatst in Planten en uw gezondheid. Bookmark de permalink.