Schrijven over Planten kan kostbaar zijn

Het Verenigingsblad voor de Vereniging voor Fytotherapie nr. 2 van 2013 levert bij de korte berichten een inkijkje in de werking van de nieuwe Europese wetgeving over de strafbaarheid van gezondheidsclaims aangaande voedingsmiddelen en voedingssupplementen zoals kruiden ook wel eufemistisch genoemd worden met hun afgeleide preparaten. Er zijn uit voorbehoedzaamheid al een aantal websites op “zwart”gegaan.

Journalisten moeten op hun tellen passen als ze over de werkzaamheden van planten schrijven, want er zwaait wat financieels voor ze als de advertentieafdeling ongeweten een advertentie plaatst over wat de journalist in zijn onwetendheid daaromtrent heeft beschreven. Dan hakt zoiets er stevig in.

Websites die Google gebruiken ter financiering van hun website door hen gericht te laten adverteren moeten ook op hun tellen passen.

Google mag ook wel oppassen met hun reclames bij e-mail berichten die vaak gerelateerd zijn aan de inhoud van die web-post.  Op Plantaardigheden staat bij Gezond Groen een uitgebreider verhaal over de uitwerking van deze nieuwe wet.

Wat denkt u hierbij en hiervan? Laat het ons hier weten.

Over pollekens

Tuinontwerper, consultant, publicist, kruidenkenner, natuurgids, recensist, radiopraatjesmaker.
Dit bericht is geplaatst in Discussie en meningen. Bookmark de permalink.