Cosmetica recepten van het oude Pollekens

Yvonne van Salon Bergrust was uitgedaagd om recepten in te sturen die ze gebruikt in haar zaak: een schoonheidssalon.

Re: zelf cosmetica maken

Hallo Paul

Ik heb je uitnodiging aangenomen en hierbij dan mijn eerste recept en wellicht zullen er meer volgen. Zelf cosmetica maken is niet alleen leuk om te doen maar is ook weten wat je smeert en juist dat toevoegen aan een crème waar jouw huid om vraagt en is ook nog eens lief voor je beurs én je helpt de afvalberg te verminderen door je lege crème potten her te gebruiken.

Crème voor de normale en droge huid.

3gr. Tegomuls
5gr. Sojaolie
2gr. Sheabutter of cacaoboter
1gr. Cetylalcohol
30ml Gedistilleerd water of een kruidenwater

Toevoegingen

10dr. Bisabolol
12dr. Aloe-vera 10-voud
10dr. Vit. E2
4 dr. Parfumolie
4-8 dr. Heliozimt
Bereiding

Verwarm 1, 2, 3, 4, au-bain-marie tot 70 graden.
Verwarm het kruidenwater of gedistilleerd water ook tot 70 gr. en giet dan heel langzaam al roerend het water bij de olie. Goed blijven roeren tot deze is afgekoeld tot 35gr. Voeg dan druppelsgewijs roerend de toevoegingen toe  als laatste de Heliozimt. Dit is een conservering waardoor je crème drie maanden houdbaar is. Zonder conservering ongeveer een dag of tien in de koelkast. Het is ook mogelijk om de crème in te vriezen. De grondstoffen zijn verkrijgbaar op http://www.members.lycos.nl/avantgardecosmetics/ Veel succes!

Yvonne

Ga eens op de site http://www.members.lycos.nl/avantgardecosmetics  kijken daar vindt je echt alles voor het zelf maken van cosmetica en parfums en verkrijgbaar in kleine en grote hoeveelheden wat je wenst.

(NB de genoemde site is niet meer in de lucht Paul)

Hallo Yvonne en Nienke

kan jij me vertellen wat tefose is en waar dat verkrijgbaar is?

 Tefose is een palmvet

 ik vind dat niet zo prettig want mijn ervaring is dat het erg vettig op de huid blijft. maar dit is dus voor iedereen verschillend. Tefose is verkrijgbaar in België kijk even op mijn site daar staat wel een link van haar  ik weet even niet hoe ze heet. Veel plezier ermee.

groetjes van Yvonne

Over pollekens

Tuinontwerper, consultant, publicist, kruidenkenner, natuurgids, recensist, radiopraatjesmaker.
Dit bericht is geplaatst in Begin. Bookmark de permalink.